VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salad_PlateOnTable.jpg

Sallad med grillad kyckling och nektarin

Sommarens fräschaste sallad gör du med grillad kyckling och saftiga nektariner. Testa vårt recept, som du verkligen kan imponera med.

Nu är det dags att förflytta sig från soffan till balkongen och bjuda in till grillfest. Sommarens fräschaste sallad gör du med grillad kyckling och saftiga nektariner. Kinakål fungerar bra som salladsbotten, framför allt om du hittar en riktigt färsk sådan t.ex. på torget.

4 PORTIONER

Sallad:

½ kinakål eller 1 stor romansallad
1 kruka mynta
½ gurka
2 avokador
2 vårlökar
1 ½ nektarin
1 grillad majskolv
400 g grillad kycklingfilé
1 dl cashewnötter
salt och svartpeppar

Nektarindressing:

½ nektarin
1 vitlöksklyfta
1 cm ingefära
½ dl olivolja
½ dl äppelcidervinäger
salt

Strimla kinakålen eller romansalladen. Finhacka myntabladen. Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnorna om du vill och skär gurkhalvorna i skivor.

Skala avokadorna, ta ur kärnorna och skär avokadorna i skivor.

Finhacka vårlökarna.

Dela nektarinerna, ta ur kärnorna och skär nektarinerna i skivor.

Skär loss majskornen från majskolven.

Skiva kycklingen.

Lägg upp ingredienserna på ett serveringsfat. Strö över cashewnötter, salt och svartpeppar.

Tillred dressingen genom att blanda alla ingredienser med en stavmixer. Häll en del av dressingen på salladen och servera resten i en kanna.