VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Tennis_Outside.jpg

Träning för dig över 50!

Tips på träning som passar dig i 50-årsåldern!

Kroppens förmågor och behov ändras med åldern, men fysisk aktivitet är viktigt i alla åldrar. För att få mest ut av träningen är det smart att anpassa träningen efter ålder.

Träning vid 50+

Nu har eventuella barn blivit lite större, den värsta karriärshetsen har lagt sig och du börjar äntligen få lite mer tid för dig själv igen. Kanske har du börjat känna på kroppen att du har blivit äldre eller upplever det svårare att hålla vikten.

Satsa på träning som belastar skelettet

I klimakteriet minskar östrogenproduktionen hos kvinnor, vilket leder till en ökad risk för benskörhet. Det är därför viktigt att satsa på träning som belastar skelettet för att stärka detta. Har man problem med knän eller höfter är styrketräning det mest skonsamma alternativet att göra detta på, men även löpning och träning som inkluderar hopp är bra alternativ så länge du inte har problem med knän eller höfter.

Bygg upp balansen!

Även balansen försämras när man blir äldre. Det är därför en god idé att lägga in balans- och stabilitetsträning, som t.ex. bollövningar, pilates eller liknande. Även promenader i skog och terräng kan hjälpa till med detta.

Få upp pulsen!

Komplettera gärna med skonsamma typer av konditionsträning, så som simning, cykling eller power walks. Stavgång är en skonsam motionsform som dessutom är mer effektiv än vanliga promenader då man aktiverar en större del av kroppen.

Nu kan du prova VitaePro till halva priset de första 6 veckorna. Läs mer här

  • Seriös leverantör – VitaeLab grundades 2002
  • Ingen bindningstid
  • Trygga och väldokumenterade ingredienser
  • Ingredienser med effekt på flera funktioner i kroppen - bland annat muskler och leder
  • Bra lämpat som tillskott till kosten

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller nu mer Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller nya ingrediensen mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
BLODCIRKULATION: Olivolje-polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol per dag, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.