VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Tennis_Outside.jpg

Träning för dig över 50!

Tips på träning som passar dig i 50-årsåldern!

Kroppens förmågor och behov ändras med åldern, men fysisk aktivitet är viktigt i alla åldrar. För att få mest ut av träningen är det smart att anpassa träningen efter ålder.

Träning vid 50+

Nu har eventuella barn blivit lite större, den värsta karriärshetsen har lagt sig och du börjar äntligen få lite mer tid för dig själv igen. Kanske har du börjat känna på kroppen att du har blivit äldre eller upplever det svårare att hålla vikten.

Satsa på träning som belastar skelettet

I klimakteriet minskar östrogenproduktionen hos kvinnor, vilket leder till en ökad risk för benskörhet. Det är därför viktigt att satsa på träning som belastar skelettet för att stärka detta. Har man problem med knän eller höfter är styrketräning det mest skonsamma alternativet att göra detta på, men även löpning och träning som inkluderar hopp är bra alternativ så länge du inte har problem med knän eller höfter.

Bygg upp balansen!

Även balansen försämras när man blir äldre. Det är därför en god idé att lägga in balans- och stabilitetsträning, som t.ex. bollövningar, pilates eller liknande. Även promenader i skog och terräng kan hjälpa till med detta.

Få upp pulsen!

Komplettera gärna med skonsamma typer av konditionsträning, så som simning, cykling eller power walks. Stavgång är en skonsam motionsform som dessutom är mer effektiv än vanliga promenader då man aktiverar en större del av kroppen.

Nu kan du prova VitaePro Plus till halva priset de 2 första månaderna. Läs mer här

  • Seriös leverantör – VitaeLab grundades 2002
  • Ingen bindningstid
  • Trygga och väldokumenterade ingredienser
  • Ingredienser med effekt på flera funktioner i kroppen
  • Utmärkt tillskott till kosten

VitaePro Plus innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

MUSKLER: VitaePro Plus innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
BROSK: VitaePro Plus innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus innehåller selen samt vitamin B12, C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.
HJÄRTA: VitaePro Plus innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
MINSKAR TRÖTTHET: VitaePro Plus innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro Plus innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Beställ VitaePro Plus här, endast 174 kr de första 2 mån!

Du kan beställa upp till 2 VitaePro Plus-abonnemang till introduktionspris.