VP_VP_ALL_1920x455_1805_Pumpkin_Soup.jpg

Värmande pumpasoppa

Vad passar mer än en värmande soppa när det är kallt och ruggigt ute? Så här i Halloween-tider kan man passa på att göra en smarrig pumpasoppa och piffa till den med en skvätt vitvin.

4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram pumpa, urkärnad och tärnad
  • 1 st charlottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 msk vitt vin (kan uteslutas)
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • Några kvistar färsk timjan
    Eventuellt lite färskriven muskot

Tillagning

Skär pumpan i små tärningar och hacka schalottenlök och vitlök. Koka pumpa och lök mjuk i buljongen. Tillsätt vitt vin, grädde, kryddor och låt allt koka upp. Mixa och sila soppan för att få den helt fri från trådar från pumpan. Servera gärna med en klick crème fraiche, några brödkuponger och rostade pumpakärnor.

Smaklig måltid!

 

Psst! Tänk på att du kan spara pumpakärnorna för att göra ett läckert ugnsrostat snacks 🙂