VL_VP_HERO_Collagen-Forte_V2_1920x455_0619_SE.jpg

Collagen Forte

Collagen Forte är det nya kosttillskottet från VitaeLab som innehåller odenaturerat kollagen typ II, vitamin C och selen. Collagen Forte är tillskottet för dig som önskar leva ett aktivt liv och vill ta vara på kroppens brosk.

Kollagen typ II

Kollagen är en viktig byggsten i bindväven ibland annat ben, brosk i lederna, senor och ledband. Kollagen typ II är det protein som det finns mest av i brosket och som ger den dess styrka, smidighet och strukturt. Ungefär 30% av kroppen består av kollagen.
 

Collagen Forte innehåller flera ingredienser:

Förutom just kollagen typ II så innehåller Collagen Forte också vitamin C. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, vilket påverkar en normal broskfunktion. Vitamin C ingår också i kroppens egeni kollagenproduktionen. Collagen Forte innehåller även antioxidanten selen, som skyddar mot oxidativ stress och dessutom bidrar till immunsystemets normala funktion.
 

Går det att kombinera Collagen Forte med VitaePro?

Det fungerar utmärkt att äta VitaePro och Collagen Forte samtidigt eftersom produkterna har egenskaper som kompletterar varandra . VitaePro innehåller ingredienser som är bra för många av kroppens viktiga funktioner, framförallt leder och muskler. Collagen Forte är å andra sidan en produkt som är mer specialinriktad mot brosket, som bland annat finns i lederna.