VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - allt du behöver veta

Vitamin B12 är ett mångsidigt vitamin, som spelar en viktig roll för flera funktioner i kroppen.

Vitamin B12 (kobolamin) ingår i många reaktioner i kroppen, och är bland annat nödvändigt för nervsystemet och för bildandet av blodkroppar. Vitamin B12 hjälper till att förnya kroppens DNA och alla celler i kroppen behöver därför detta vitamin. Vitamin B12 har flera dokumenterade och EU-godkända hälsoeffekter.

  • Vitamin B12 kan beskrivas som ett energivitamin som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
  • Vitamin B12 har även flera andra positiva egenskaper, t.ex. bidrar vitamin B12 till normal energiomsättning och till nervsystemets normala funktion, samt bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • Förmågan att ta upp B12-vitamin från maten minskar med åldern. Äldre människor måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av detta viktiga vitamin.
  • B12 vitamin i aktiv form finns bara i animaliska livsmedel. Därför måste vegetarianer, och särskilt veganer, se till att de får i sig tillräckligt av B12.

Förmågan att ta upp vitamin B12 från maten minskar med åldern. Äldre människor måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av detta viktiga vitamin.

Vitamin B12 finns bara i animaliska livsmedel. Därför måste vegetarianer, och särskilt veganer, se till att de får i sig tillräckligt av B12.

VitaePro Plus är mer mångsidig och samtidigt tillspetsad

Nya VitaePro Plus har berikats med vitamin B12 och VitaeLabs marknadsdirektör Petter Aaserud berättar om den nya VitaePro Plus:

- VitaePro var Sveriges mest sålda kosttillskott under 2017 och vi vill fortsätta att vara marknadsledande. Därför försöker vi ständigt att förbättra våra produkter och vi är väldigt stolta över nya VitaePro Plus. Adderandet av det viktiga och allt mer populära vitamin B12till ingrediensmixen innebär att VitaePro Plus blir både mer mångsidig och samtidigt tillspetsad på flera områden.

Vill du också testa nya VitaePro Plus? Alla nya kunder får prova för halva priset – 174 kr för två månader

VitaePro Plus innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

MUSKLER: VitaePro Plus innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
BROSK: VitaePro Plus innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus innehåller selen samt vitamin B12, C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.
HJÄRTA: VitaePro Plus innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
MINSKAR TRÖTTHET: VitaePro Plus innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro Plus innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.