VP_VP_ALL_1920x455_1805_Salmon_Eggs_Table.jpg

Vitamin B12 - allt du behöver veta

Vitamin B12 är ett mångsidigt vitamin, som spelar en viktig roll för flera funktioner i kroppen.

Vitamin B12 (kobolamin) ingår i många reaktioner i kroppen, och är bland annat nödvändigt för nervsystemet och för bildandet av blodkroppar. Vitaminet hjälper till att förnya kroppens DNA och alla celler i kroppen behöver därför detta vitamin. Vitamin B12 har flera dokumenterade och EU-godkända hälsoeffekter.

  • Vitamin B12 kan beskrivas som ett energivitamin som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
  • Vitamin B12 har även flera andra positiva egenskaper, t.ex. bidrar det till normal energiomsättning och till nervsystemets normala funktion, samt bidrar till immunsystemets normala funktion.
  • Förmågan att ta upp B12-vitamin från maten minskar med åldern. Äldre människor måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av detta viktiga vitamin.
  • B12 vitamin i aktiv form finns bara i animaliska livsmedel. Därför måste vegetarianer, och särskilt veganer, se till att de får i sig tillräckligt av vitaminet.

Förmågan att ta upp vitamin B12 från maten minskar med åldern. Äldre människor måste därför vara extra noga med att få i sig tillräckligt av detta viktiga vitamin.

Vitamin B12 finns bara i animaliska livsmedel. Därför måste vegetarianer, och särskilt veganer, se till att de får i sig tillräckligt av vitaminet.

VitaePro är mer mångsidig och samtidigt tillspetsad

Nya VitaePro har berikats med Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma och VitaeLabs marknadsdirektör Petter Aaserud berättar om nya VitaePro:

- VitaePro är ett av Sveriges mest sålda kosttillskott och har varit under många år. Därför försöker vi ständigt att förbättra våra produkter och vi är väldigt stolta över nya VitaePro som nu är ännu bättre för lederna. 

Vill du också testa nya VitaePro? Alla nya kunder får prova för halva priset – 169 kr!

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.