Astaxanthin – från den nästintill orörda isländska naturen

Första generationens VitaePro som kom 2002, innehöll endast tre huvudkomponenter: astaxanthin, lutein och zeaxanthin. Dessa växtextrakt har gjort VitaePro till ett av Nordens mest använda kosttillskott.

En av nyckelingredienserna i VitaePro är astaxanthin – ett rödfärgat pigment som ger sin karaktäristiska färg åt lax och öring. Astaxanthin finns i olika typer av marina organismer, bland annat kräftdjur, krill, djuphavsräkor, plankton och microalger.

Astaxanthinet i VitaePro kommer från microalgen Haematococcus pluvialis. Den finns vanligtvis i sötvatten och klarar av att överleva under extrema förhållanden. När algen utsätts för intensivt ljus, torkning, höga saltkoncentrationer eller näringsbrist, producerar den astaxanthin. 

Astaxanthinet är utvunnet från naturliga källor och är en starkt bidragande faktor till den succé som gjort VitaePro till ett av Nordens mest använda kosttillskott!

Vi producerar själva astaxanthinet i VitaePro och produktionen sker på Island, i den nästintill orörda naturen. Produktionen av astaxanthin är både miljövänlig och bärkraftig, och energin som används är 100% geotermisk. Produktionen sker i ett slutet system under sträng kvalitetskontroll.

Kosttillskottet VitaePro innehller trygga och rena råvaror som är viktiga för flera funktioner i kroppen. VitaePro är utvecklat av VitaeLab, som ställer stränga krav på kvalitet och produktion. Alla ingredienser är spårbara. Produktionen sker utefter riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice) – riktlinjer som beskriver produktion och kvalitetskontroll av bland annat livsmedel och läkemedel.

VitaePro – med ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen!
Prova idag till halva priset

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
BLODCIRKULATION: Olivolje-polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol per dag, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.
MINSKAD TRÖTTHET: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.