Astaxanthin – från den nästintill orörda isländska naturen

Första generationens VitaePro som kom 2002, innehöll endast tre huvudkomponenter: astaxanthin, lutein och zeaxanthin. Dessa växtextrakt har gjort VitaePro till ett av Nordens mest använda kosttillskott.

En av nyckelingredienserna i VitaePro Plus är astaxanthin – ett rödfärgat pigment som ger sin karaktäristiska färg åt lax och öring. Astaxanthin finns i olika typer av marina organismer, bland annat kräftdjur, krill, djuphavsräkor, plankton och microalger.

Astaxanthinet i VitaePro Plus kommer från microalgen Haematococcus pluvialis. Den finns vanligtvis i sötvatten och klarar av att överleva under extrema förhållanden. När algen utsätts för intensivt ljus, torkning, höga saltkoncentrationer eller näringsbrist, producerar den astaxanthin. Astaxanthin beskyddar algcellen mot reaktiva ämnen och cellskador som de kan förorsaka.

Astaxanthinet är utvunnet från naturliga källor och är en starkt bidragande faktor till den succé som gjort VitaePro till ett av Nordens mest använda kosttillskott!

Vi producerar själva astaxanthinet i VitaePro Plus och produktionen sker på Island, i den nästintill orörda naturen. Produktionen av astaxanthin är både miljövänlig och bärkraftig, och energin som används är 100% geotermisk. Produktionen sker i ett slutet system under sträng kvalitetskontroll.

Kosttillskottet VitaePro Plus innehller trygga och rena råvaror som är viktiga för flera funktioner i kroppen. VitaePro Plus är utvecklat av VitaeLab, som ställer stränga krav på kvalitet och produktion. Alla ingredienser är spårbara. Produktionen sker utefter riktlinjer för GMP (Good Manufacturing Practice) – riktlinjer som beskriver produktion och kvalitetskontroll av bland annat livsmedel och läkemedel.

VitaePro Plus – med ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen!
Prova idag till halva priset

VitaePro Plus innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

MUSKLER: VitaePro Plus innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
BROSK: VitaePro Plus innehåller vitamin C som bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion.
IMMUNSYSTEM: VitaePro Plus innehåller selen samt vitamin B12, C och D som bidrar till immunsystemets normala funktion.
HJÄRTA: VitaePro Plus innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
MINSKAR TRÖTTHET: VitaePro Plus innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro Plus innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.