Frågor och svar

Här finner du svaren på de vanligaste frågorna vi får kring VitaePro från våra kunder. Om du har fler frågor, ta gärna kontakt med vår kundservice på tel. 0771-210700, vardagar mellan 08:30-16:30.

Vad innehåller VitaePro?

VitaePro innehåller flera ingredienser som är bra för många av kroppens funktioner. Förutom antioxidanterna selen, vitamin C och E, innehåller VitaePro också växtextrakten astaxanthin, zeaxanthin, lutein och Boswellia serrata, vitaminerna B12 och D, mangan samt omega 3-fettsyror. De nyaste ingredienserna i VitaePro är zink och tiamin (vitamin B1). Här kan du läsa mer om ingredienserna i VitaePro.  

Innehåller VitaePro antioxidanter?

VitaePro innehåller flera antioxidanter, bland annat den vattenlösliga antioxidanten vitamin C och den fettlösliga antioxidanten E, samt selen. Selen, vitamin C och E vill var för sig beskydda cellerna mot oxidativ stress. Kombinationen av dessa er därför väldigt fördelaktig för att skydda kroppens celler. Dessutom bidrar vitamin C till att återuppbygga den reducerade formen av vitamin E.

Vad kostar VitaePro?

En förpackning av VitaePro innehåller 44 kapslar, vilket motsvarar 6 veckors förbrukning, och kostar 338 kr + porto. Som ny kund får man prova på första försändelsen för halva priset, 169 kr + porto. Efterföljande leveranser sker till ordinarie pris. VitaePro säljs på abonnemang och en ny leveras sker var 6:e vecka, lagom till att kapslarna börjar ta slut. Enkelt och smidigt!

Hur lång tid tar det att känna effekten?

Det är väldigt individuellt hur användandet av VitaePro upplevs, men rekommendationen är att ta den regelbundet och över en längre tid för att uppleva effekt, helst mellan 3-6 månader. När du ändrar livsstil, antingen genom att du börjar träna, lägger om din kost eller behöver ta kosttillskott för att du inte äter enligt myndigheternas rekommendationer, så kommer inte effekten märkas över över en natt. Vissa ändringar tar lite längre tid, men kom ihåg att förebyggande är bättre än reparation.

Kan man lita på VitaePro?

Det korta svaret är JA, du kan lita på att VitaePro är en trygg och säker produkt som innehåller rena och noggrant testade ingredienser. Alla hälopåståenden i marknadsföringen knutna till ingredienserna följer EFSA's regler. 

Vi kvalitetssäkrar våra leverantörer och ser till att säkerhet och kvalitet noggrant följs i alla produktionsled. Produktionen av våra kosttillskott sker i enlighet med Good Manufacturing Practice (GMP), som är riktlinjer som beskriver en god framställning (kvalitetskontroll, produktion och testning) av bland annat mat, kosmetik och läkemedel. 

Kosttillskotten genomgår en strikt kvalitetskontroll och vissa är även producerade i ISO 9001:2000 och BRC-certifierade fabriker. Kapslarna är hygieniskt förpackade och omsorgsfullt tätade.

Vårt kvalitetssystem säkerställer att vi och våra leverantörer uppfyller alla standarder och föreskrifter. Detta inkluderar våra ingredienser och deras sammansättning, den omfattande vetenskapliga dokumentationen av ingrediensernas verkan och märkning av våra produkter.

Vad säger forskning och vetenskapliga studier?

Tester har visat att de antioxidanter som används i VitaePro (vitamin C och E, samt selen) bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Vetenskapliga studier har visat att de verksamma ämnena i VitaePro har många olika effekter.

Har VitaePro några biverkningar?

VitaePro innehåller omega 3-fettsyror, växtextrakt, vitaminer och mineraler. Dessa ämnen är de samma som du får i dig genom att äta en normal och varierad kost varje dag. Risken för att uppleva biverkningar är därför mycket liten. Vitamnin C, D och E står uppförda i kosttillskottsdirektivets lista över godkända vitaminförbindelser.

Vid graviditet eller användande av receptbelagda läkemedel, bör man rådgöra med sin läkare innan man genomför stora ändringar i kosthållet eller före man startar med alla typer av kosttillskott. VitaePro innehåller omega 3 från calamari och bör därför användas med försiktighet vid fisk- och/eller skaldjursallergi. 

Växtextrakten har stark färg

Ingredienserna astaxanthin, lutein och zeaxanthin har starka färger, vilket kan göra att en del upplever att urinen blir mörkare och ändrar färg när man äter VitaePro. Detta beror på att även en liten mängd av det som inte tas upp av kroppen kan skiljas ut i urinen och och ge upphov till ändrad färg. Detta kan även ske om man äter andra matvaror med starka färger, så som exempelvis rödbetor eller blåbär. Detta är inte på något sätt farligt, men man kan tänka på att öka upptaget av de fettlösliga ingredienserna genom att ta kapslarna i samband med en måltid som innehåller något fett. 

Mat kan påverka effekten av mediciner

Om du tar receptbelagda läkemedel bör du prata med din läkare innan du byter kost eller tar kosttillskott. Detta beror på att läkemedelseffekten kan påverkas av maten vi äter. VitaePro är avsett som ett kosttillskott och ska inte användas som en ersättning för läkemedel som ordinerats av en läkare. Kontakta din läkare om du är osäker.

Hur ofta och hur mycket bör jag ta?

Det rekommenderas att ta kosttillskott jämnt över tid. Rekommenderat dagligt intag finns på förpackningen och bestäms utifrån en genomsnittlig person i en normal situation. Om kroppen utsätts för onormalt höga påfrestningar som långa flygningar, hård träning, sjukdom, miljögifter och föroreningar kan behovet av antioxidanter som vitamin C och E öka. Det är viktigt att komma ihåg att kosttillskott inte ska ersätta läkemedel eller en hälsosam kost.

När bör jag ta VitaePro?

För maximal effekt bör du äta VitaePro regelbundet och helst tillsammans med en måltid. För att absorbera och använda det fettlösliga antioxidanten E-vitamin behöver kroppen lite fett från maten.

Vem bör äta VitaePro?

Om du tycker att det är svårt att få tillräckligt med frukt, grönsaker och fisk genom en vanlig kost kan VitaePro vara ett mycket bra komplement för hela familjen. Antioxidanterna i kosttillskott, vitamin C och E samt selen, hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress. VitaePro rekommenderas inte för barn under 14 år.
Under graviditet och när du använder receptbelagda läkemedel bör du prata med din läkare innan du gör stora förändringar i din kost eller när du börjar med någon form av kosttillskott. VitaePro innehåller omega 3 från bläckfisk och bör därför användas med försiktighet vid skaldjur och blötdjursallergier.

Kan VitaePro ätas av skaldjursallergiker?

VitaePro innehåller omega 3 från bläckfisk och bör därför användas med försiktighet vid skaldjur och blötdjursallergier. Den marina oljan är en ren olja och rengörs från protein som utlöser allergier. Om du är osäker, prata med din läkare om det.

Innehåller VitaePro gluten?

Inga av våra produkter innehåller ingredienser eller ämnen med gluten. Men vi kan inte garantera att produkterna inte kan innehålla spår av gluten.

Hur bör VitaePro förvaras?

Förvara torrt, svalt och utom räckhåll för barn. VitaePro innehåller färska marina omega 3-fettsyrorna som bäst bevaras när kapslarna förvaras svalt. Därför kanske du vill förvara förpackningen i kylskåpet.

Kan jag kombinera VitaePro med OmegaPro?

VitaePro och OmegaPro går bra att kombinera. Båda produkterna kommer att ge ett bra tillskott av vitamin D och E. Många forskare tror att vi behöver mer D-vitamin än vad vi tidigare trodde för att upprätthålla god hälsa. Norska, svenska och finska hälsovårdsmyndigheter rekommenderar att livsmedel berikas med D-vitamin eftersom stora delar av den europeiska befolkningen lider av brist på vitamin D. Genom att äta båda produkterna får du mer av de nyttiga omättade fettsyrorna. Kombinationen av VitaePro och OmegaPro är särskilt bra för alla som inte äter tillräckligt med frukt, grönsaker och fisk i sin dagliga kost.

Kan jag kombinera VitaePro med MultiPro?

Du kan kombinera VitaePro med multitillskottet MultiPro. VitaePro ger dig antioxidanterna vitaminerna C, D och E som hjälper till att upprätthålla normal muskelfunktion, medan MultiPro innehåller ett brett utbud av vitaminer och mineraler som är bra för många av kroppens funktioner.

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.