Historien bakom VitaePro

Från ett garage med två norska entreprenörer och en bra idé 2002 har kosttillskottet VitaePro vuxit till att bli ett av de mest använda kosttillskotten i Norden idag. VitaePros historia handlar om passion, engagemang och tillväxt.

Varje produkt har sin historia

VitaePros historia började 2002 när två norrmän kom över en forskningsstudie om växtextraktet astaxanthin och valde att investera i det för att göra ett kosttillskott för bättre hälsa. Trygga, stabila jobb lades ner och man tog steget in i ett nytt företagarliv med kontor vid köksbordet och förråd i garaget. Redan från första annonsen kom beställningarna in och bekräftade stor efterfrågan på produkten. Nöjda kunder blev bästa annonsen och bidrog till att VitaePro snabbt blev hela Norges kosttillskott för muskler och leder. Sedan starten har kunderna berättat om sina erfarenheter av VitaePro i TV-reklam och andra typer av annonser. Detta koncept har sedan dess kopierats av andra i branschen såväl som i andra typer av industrier.

Hälsa på abonnemang

Kosttillskott är inget mirakelpiller som kan förändra liv över en natt. Förändringarna tar tid och kräver regelbunden användning under en längre period. Därför kom VitaePro-grundarna på en prenumerationsmodell som var ganska ny för kosttillskott på den tiden. Abonnemanget skulle säkerställa regelbunden användning och ge kunderna möjlighet att känna effekten. Leverans direkt till brevlådan som "går av sig själv" är fortfarande en välkommen lösning för våra kunder.

Kvalitet och effekt

Två faktorer har varit särskilt viktiga för VitaePro genom åren: kvalitet och kraft. Säkra ingredienser av högsta kvalitet, med dokumenterad effekt har alltid varit kärnan i produkten. Baserat på visionen att utveckla den bästa produkten för muskler och leder på marknaden har VitaePro tillförts nya ingredienser genom åren för att alltid ligga i framkant och i linje med vetenskapen. Vi är alltid glada att se att produkten uppfyller förväntningarna: 88% av våra kunder upplever en effekt på muskler och leder. 86 % upplever att VitaePro hjälper dem att bli mer aktiva och så många som 9 av 10 av kunderna rekommenderar VitaePro till andra *.

Tillväxt och kvalitet

Från att ha startat med två personer med en bra idé 2002 har VitaePro vuxit till att bli ett av Nordens mest använda kosttillskott för muskler och leder. Företaget bakom VitaePro, VitaeLab, har ett antal kosttillskott som bygger på samma grundpelare – kvalitet och god effekt. Bolaget ingår nu i NutraQ-gruppen, som i sin tur ägs av den välrenommerade Orkla-koncernen.

*Resultatet är baserat på en kundundersökning genomförd 2020. N=1138 aktiva kunder.