Hur VitaePro kan hjälpa din kropp - en investering för hälsan!

VitaePro hjälper tusentals människor att leva ett mer aktivt liv, och så många som 9 av 10 av våra användare upplever en positiv effekt på muskler och leder *. Här kan du läsa mer om hur VitaePro är sammansatt av ett antal växtextrakt, vitaminer, antioxidanter och omega 3-fettsyror som främjar din hälsa.

Solskensvitaminet - ett vitamin med många roller

Vitamin D är ett viktigt vitamin för god hälsa året runt. Vitaminet kan vi få i oss på två sätt: dels via maten, dels bildas D-vitamin i huden när vi är ute i solen. Under sommarmånaderna är solbestrålning vår primära källa till vitaminet, vår kropp kan då själv producera D-vitamin när den utsätts för solljus. Ändå är bildandet av D-vitamin i huden med hjälp av solljus inte alltid tillräckligt, särskilt uppe i norr där det tidvis är lite solljus som till expemel under vintermånaderna.

Viktig för muskler

Det är viktigt att ha väl fungerande muskler för att kunna röra sig och hålla sig aktiv - hela livet. Muskler är viktiga för rörlighet och balans och är av stor betydelse för livskvaliteten. För att bibehålla musklerna är det viktigt att vara fysisk aktiv och att få de byggstenar kroppen behöver genom en balanserad kost, bland annat genom att se till att du har tillräckligt med D-vitamin i kroppen - året runt. Vitaminet är viktigt för muskelfunktionen så att musklerna fortsätter att fungera optimalt.

Nyckeln till kroppens immunsystem

D-vitamin bidrar till att immunsystemet fungerar normalt. Vitaminet är en nyckel till kroppens immunsystem som ser till att sätta på det vid rätt tidpunkt.

Säkerställer kalciumupptag

En av de viktigaste uppgifterna för vitamin D i kroppen är att säkerställa absorptionen av kalcium, vilket är nödvändigt för ben, tänder och skelett. Skelettet är inte statiskt och orörligt utan i kontinuerlig förändring. Under en sjuårsperiod förnyas hela skelettet hos en vuxen. Skelettet behöver därför en ständig tillförsel från byggstenen kalcium, men för att kalcium ska kunna absorberas i kroppen behöver vi D-vitamin.

Boswellia serrata för bekväma leder

VitaePro innehåller bland annat den naturliga ingrediensen Boswellia serrata som är bra för lederna. Växtextraktet har traditionellt använts för ledernas välbefinnande i tusentals år, eftersom det ger en bekväm effekt på lederna.

Antioxidanten vitamin C

Vitamin C fungerar som en antioxidant och hjälper till att skydda våra celler. När kroppen förbränner syre bildas vissa biprodukter som kallas reaktiva syrearter. Om det finns en ihållande obalans mellan mängden antioxidanter och reaktiva syrearter i kroppen, säger vi att kroppen utsätts för oxidativ stress. De reaktiva syrgasarterna kan angripa kroppens celler, proteiner och genetiskt material. Om kroppen har tillräckligt med antioxidanter kommer dessa arbeta för att neutralisera de reaktiva syrearten och skydda kroppen.

Ta hand om immunsystemet

Vid hård träning är det särskilt viktigt att få tillräckligt med vitamin C. Ett dagligt intag av 200 mg vitamin C, förutom det rekommenderade dagliga intaget av vitaminet, hjälper till att bibehålla immunförsvarets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning. Genom att ta två VitaePro kapslar får du i dig 240 mg vitamin C.

Reducerar trötthet och utmattning

Vitaminet hjälper också till att minska trötthet och utmattning. Trötthet och utmattning kan orsakas av många saker, inklusive stress, vitaminbrist och sömnbrist. Det är viktigt att få rätt näringsämnen för att förhindra trötthet, men att ha perfekta matvanor varje dag, året runt, kan vara krävande.

Stötta din energinivå med B12

Vitamin B12 är en viktig ingrediens i många av kroppens inre reaktioner. Bland annat är vitaminet nödvändigt för nervsystemet och för bildandet av blodkroppar. Dessutom hjälper vitaminet till att förnya kroppens DNA och alla celler i kroppen behöver därför detta vitamin.

Gruppen B-vitaminer arbetar ofta tillsammans i vår kropp. Till exempel kräver vitamin B9 att du har vitamin B12 i kroppen för att det ska kunna omvandlas till en funktionell form i kroppen.

Vitaminet har flera hälsoeffekter och bidrar till:

• för att minska trötthet och utmattning
• nervsystemet fungerar normalt
• immunsystemets normala funktion

Genom att komplettera med VitaePro får du 2,5 µg vitamin B12, så du är säker på det dagliga intaget av detta viktiga vitamin.

Färgglada växtextrakt med rå kraft från naturen

När den första generationen VitaePro anlände 2002, innehöll kosttillskottet endast tre huvudkomponenter - astaxanthin, lutein och zeaxanthin. Dessa växtextrakt har gjort VitaePro till ett av Nordens mest använda kosttillskott.

9 av 10 rekommender VitaePro

Som ett av Nordens mest sålda kosttillskott för muskler och leder har VitaePro flera tusen nöjda användare - så många som 9 av 10 av märker effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. Prova ett av Nordens bästsäljande kosttillskott - en liten kapsel full av viktiga näringsämnen som är bra för kroppen.

Investera i din hälsa - prova VitaePro redan i dag!

 

* Resultatet är baserat på en kundundersökning genomförd 2022. N=1020 aktiva kunder.