Servicedags? 4 enkla åtgärder för att få kroppen i rullning

Visste du att även din kropp behöver service för att fungera väl? Inte bara ibland, men faktiskt varje dag, året om. Här får du 4 enkla tips!

Mycket av det som är kul och njutbart i livet, en dag på golfbanan eller med barnbarnen förutsätter att din kropp fungerar så att du kan röra på dig obehindrat. Då är det en förutsättning att muskler och leder fungerar och arbetar tillsammans. Du kan påverka dina muskler och leder genom att se till att ge dem den bästa servicen varje dag. Så att du kan fortsätta att göra det som får din motor att snurra!

Här får du 4 enkla tips!

1. Underhåll dina stötdämpare – brosket !

Liksom en bil har kroppen också stötdämpare. Kroppens stötdämpare finns i våra leder och kallas för ledbrosk. Precis som stötdämparen i en bil behöver brosket i kroppen också underhållas för att inte förlora sin elasticitet.

Ledbroskets viktigaste funktion är att göra våra rörelser mjuka och friktionsfria. Tyvärr kan inte våra stötdämpare bytas ut, utan kräver underhåll för att fungera som de ska. Utan ett välmående ledbrosk hade det varit svårt för dig att göra den där golfsvingen.

En viktig komponent i brosket är kollagen, det fungerar som armering i brosket och gör det stabilt. Du kan underhålla ditt ledbrosk, bland annat genom att få i dig tillräckligt av rätt näringsämnen. Vitamin C är bra då det bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion. Om kosten av någon anledning är för ensidig kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott för att få i sig tillräckligt med vitamin C.

2. Tänk på mobiliteten – ta hand om dina muskler!

Visste du att du använder hela 200 muskler bara för att gå ett enda steg? Det säger sig självt att det är viktigt att ta hand om musklerna för att kunna vara aktiv även i framtiden, men hur kan du göra det? Det finns två viktiga saker att tänka på: musklerna behöver röra på sig och de behöver rätt bränsle.

Efter 40 börjar vi tappa muskelmassa och det blir därför viktigt med styrketräning för att bygga upp muskelmassan. Styrketräning är ett skonsamt sätt att stärka musklerna på.

Många vet att det vi äter kan omvandlas till byggstenar i kroppen. Visste du att bland annat vitaminer kan påverka musklerna? Vitamin D är särskilt viktigt då det omvandlas till ett hormon i kroppen som kan påverka musklernas funktion.

Den viktigaste källan till vitamin D är solljus, men vitaminet finns även i fet fisk. Om man till exempel vistas lite utomhus kan det vara en bra idé att komplettera med ett kosttillskott för att få i sig tillräckligt med vitamin D.

Kosttillskottet VitaePro innehåller rekommenderad daglig dos av vitamin D. Läs mer här.

3. Smörj dina leder!

Kroppens rörlighet blir hjälpt av våra leder, eftersom de hjälper oss att röra oss som vi vill i vardagen. Därför är det viktigt att ta väl hand om sina leder. Rörlighetsövningar tillsammans med bra näring för kroppen kan göra gott för kroppen. Växtextraktet Boswellia serrata har traditionellt använts för ledernas välbefinnande i tusentals år, eftersom det har en behaglig effekt på lederna.

Boswellia serrata är ett träd som växer i både Asien och Afrika samt i Indien, där det har använts i tusentals år för att bibehålla hälsosamma leder. Vätska dras ut från trädet på ett skonsamt sätt, så att trädets växt inte skadas. Vätskan torkas därefter till en gummiaktig bit som Boswellia serrata-extraktet kommer ifrån. Boswellia serrata får du i dig genom att ta kosttillskott som innehåller växtextraktet.

4. Fyll på med RÄTT bränsle – fundera på ett tillskott!

Okej, vi har förstått att det är viktigt att få i sig alla näringsämnen som är nödvändiga för att kroppen ska må bra och fungera som den ska. Den främsta källan till naturligt bra bränsle för kroppen är näringsrik mat. Men visst kan det vara svårt att upprätthålla perfekta matvanor varje dag, året om. Därför kan många ha stor nytta av att få i sig extra tillskott vid sidan av maten.

Att välja rätt kosttillskott kan vara svårt, därför har vi listat några av de viktigaste sakerna att tänka på här:

  1. Dokumenterade effekter
  2. Ingredienser med hög kvalitet
  3. En bra sammansättning av näringsämnen

VitaePro är ett kosttillskott av högsta kvalitet, sammansatt av grundligt undersökta och väldokumenterade ingredienser från trygga, rena och spårbara källor i en form som är naturlig för kroppen.

Beställ VitaePro till halva priset och få produkten levererad direkt hem i brevlådan. Du betalar säkert med faktura efter det att du fått produkten. Ingen bindningstid. 

VitaePro innehåller vitamin C:

  • Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion
  • Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion
  • Vitamin C bidrar till att minska trötthet och utmattning
  • Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress

VitaePro innehåller vitamin D:

  • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion
  • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion

VitaePro innehåller Boswellia serrata:

  • Boswellia serrata bidrar till att hålla lederna bekväma.

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.