VP_VP_ALL_1920x455_1805_Brainybob_laboratory_sitting.jpg

Vad är oxidativ stress?

Visste du att det föregår en maktkamp inne i din kropp? Maktkampen föregår mellan fria radikaler och antioxidanter.

Visste du att det föregår en maktkamp inne i din kropp? Alla kroppens celler angrips nämligen 10 000 gånger – varje dag! Angriparna heter fria radikaler och antioxidanter skyddar cellerna mot angreppen.

Vilka är då dessa angripare och hur bildas de?

I kroppen omvandlas näringsämnen och syre till koldioxid och vatten i en process som ger oss energi. I denna process bildas fria radikaler, eller så kallade reaktiva syreförbindelser.

Fria radikaler är en viktig del av kroppens signalsystem, men ett överskott av dem kan skada kroppens celler. En ökad produktion av reaktiva syreförbindelser, såsom fria radikaler, kallas oxidativ stress och det kan göra så att kroppens antioxidantförsvar blir otillräckligt. I tekniska termer kallas detta biologisk oxidation, kroppen ”rostar” inifrån. Några exempel på oxidation är när ett äpple blir brunt när det skalats, när spik rostar eller när vi med åldern får rynkor.

Stressnivå och näringsintag påverkar mängden angrepp

Om det är en bestående obalans mellan mängden antioxidanter och reaktiva syreförbindelser i kroppen, blir kroppen utsatt för oxidativ stress.

Det finns många faktorer som leder till en ökning i bildandet av reaktiva syreförbindelser, såsom motion, sol, undernäring, rökning, föroreningar/tungmetaller och stress. När kroppen utsätts för sådana belastningar är kroppens antioxidantförsvar särskilt viktigt eftersom produktionen av fria radikaler kan ökas. Kosttillskottet VitaePro innehåller antioxidanterna selen och vitamin C och E som hjälper till att skydda celler mot oxidativ stress. Kanske kan det vara något för dig? 

Beställ VitaePro för halva priset idag.

Antioxidanter skyddar mot angreppen

Antioxidanter är kroppens naturliga försvar mot fria radikaler och den oxidation som de framkallar. Antioxidanterna avväpnar radikalerna och neutraliserar dem när de inträffar.

Antioxidanter är ett samlingsnamn för en mängd olika ämnen och finns naturligt i kroppens celler i form av olika enzymer. En antioxidant är en molekyl som inhiberar oxidationen av andra molekyler. Antioxidantsystemet i kroppen består av ett antal enzymer som kroppen producerar. Dessa hjälper kroppen att hålla cellerna starka.

Det är viktigt att det finns tillräckliga mängder antioxidanter så att cellerna kan motstå oxidativ stress. Vissa antioxidanter kan inte produceras i kroppen utan måste tillföras via kosten, såsom vitamin C och E-vitamin och mineralerna selen, koppar och zink. Livsmedel som är rika på antioxidanter, såsom vitamin C och E-vitamin, är bär, frukt, nötter, grönsaker och kryddor.

Antioxidanten vitamin C skyddar kroppen genom att neutralisera reaktiva syreföreningar. Dessutom hjälper C-vitamin till att återuppbygga den reducerade formen av vitamin E.

VitaePro, ett av Nordens mest använda kosttillskott, innehåller förutom omega 3 och vitamin D, massor av antioxidanter samt växtextrakt. 

 

Prova VitaePro idag till halva priset, endast 149 kr för sex veckor. 

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller nu mer Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller nya ingrediensen mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
BLODCIRKULATION: Olivolje-polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol per dag, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.