VitaePro - hälsoeffekter

Hjälp dig själv till ett mer aktivt liv - håll dig aktiv i minst 30 minuter om dagen och tänk på vad du äter. VitaePro innehåller ingredienser med gynnsam effekt på flera viktiga funktioner i kroppen. Här nedan kan du läsa mer om dem.

Vad kan VitaePro göra för dig?

När vi rör på oss känner vi oss levande och ibland är det de små stegen som gör den stora skillnaden.

Det är därför VitaePro är utvecklat för att stödja muskler och leder, så att du kan fortsätta röra dig hela livet. Kosttillskottet VitaePro innehåller en unik sammansättning av antioxidanter, vitaminer, omega 3-fettsyror (DHA och EPA) och Boswellia Serrata, ett växtextrakt som hjälper till att hålla lederna bekväma.

Bra för muskler och leder

Vi behöver välfungerande muskler och leder hela livet. Därför innehåller VitaePro nu mer av växtextraktet Boswellia serrata, som hjälper till att hålla lederna bekväma. VitaePro innehåller även mangan, som bidrar till normal bildning av bindväv.

I kombination med detta innehåller VitaePro även D-vitamin som hjälper till att upprätthålla normal muskelfunktion.

Muskler och leder arbetar ihop för att du skall kunna röra dig. Läs mer om hur dina muskler och leder påverkas med åldern och vad du kan göra. 

Bidrar till hjärtats normala funktion *

Våra kroppar behöver fettsyror som DHA och EPA för en normal hjärtfunktion. Våra kroppar kan inte producera dessa ämnen på egen hand, därför behöver vi få i oss dem genom kosten. DHA och EPA finns bland annat i fet fisk, så som lax eller makrill, men många människor får inte i sig tillräckligt av detta.

Därför innehåller VitaePro omega 3-fettsyrorna DHA och EPA från Calamari, som bidrar just till normal hjärtfunktion*.

*Dokumenterad effekt på normal hjärtfunktion vid 250 mg DHA/EPA (2 kapslar per dag).

Bra för ditt immunsystem

Immunförsvaret är det som skyddar vår kropp från bland annat bakterier och virus. VitaePro innehåller en rad olika ingredienser som  som bidrar till immunsystemets normala funktion:

 • Zink
 • Vitamin B12 
 • Vitamin C 
 • Vitamin D
 • Selen

Energinivå

Kroppen mår bra av rörelse! För att kunna leva ett aktivt liv, där kroppen får röra på sig, är det viktigt att vi ser till att vi har en bra energinivå.

Vi har nog alla upplevt känslan av trötthet och utmattning. Trötthet och utmattning kan orsakas av många saker, bland annat av stress, vitaminbrist och för lite sömn. Ett sätt att förebygga trötthet på är att se till att få i sig rätt näringsämnen.

Därför innehåller VitaePro bland annat vitamin B12 och C som stöttar energinivån, genom att de bidrar till att minska trötthet och utmattning.

 

Hjälper din kropp att skydda sig själv

Visste du att det pågår en slags maktkamp inom dig? Kroppens celler attackeras omkring 10 000 gånger varje dag av så kallade fria radikaler. Din kropps försvar mot dem är antioxidanter, kroppens egna beskyddare. 

Oxidation är en naturlig del av kroppens processer och nödvändig för att kroppen ska fungera normalt. Men när det finns en obalans mellan de fria radikalerna och mängden antioxidanter kan oxidativ stress uppstå.

Antioxidanter reparerar skador på cellerna och skyddar kroppen från oxidativa påfrestning. För att skydda våra celler behöver vi ett regelbundet intag av antioxidanter. Antioxidanter finns i nötter, bär, grönsaker och frukter.

VitaePro innehåller antioxidanterna selen, vitamin C och E, som hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress.

 • Leder och bindväv
  VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma. Mangan bidrar till normal bildning av bindväv.
 • Muskler
  VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
 • Hjärta
  VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion (vid intag av 250 mg DHA/EPA dagligen)
 • Immunsystem
  VitaePro innehåller zink, selen, vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion
 • Energinivå
  VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
 • Skyddar cellerna
  VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.