VL_VP-SE_Artikkelbilde_Oliven_Hero_1920x455_0620_SE.jpg

Olivolja-polyfenol - Ett skydd för hjärtat

VitaePro har blivit bättre för ditt hjärta – nu innehåller VitaePro också ett hälsosamt olivextrakt polyfenolen, hydroxityrosol . Hydroxityrosol är en antioxidant är utvunnen ur oliver och spelar en stor roll i den sunda medelhavskosthållningen. Ta hand om ditt hjärta – prova VitaePro i dag.

En god nyhet för ditt hjärta

En hög kvalitet på våra produkter har alltid varit viktigt för oss, och vårt mål är att stå längst fram när det gäller att utveckla våra produkter och erbjuda våra kunder de bästa kosttillskotten vi kan. Som ett led i den senaste produktutvecklingen kan vi nu introducera en ännu bättre VitaePro!

Ett hälsosamt olivextrakt har nu tillsatts som en ny ingrediens i nya VitaePro. Olivextraktet innehåller en av de viktigaste komponenterna i oliver – antioxidanten hydroxityrosol. Hydroxityrosol är en olivolja-polyfenol som bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress*.

Som många redan vet består VitaePro av en effektiv sammansättning av naturliga antioxidanter, växtextrakt, vitaminer och omega 3-fettsyror. Tillsammans har dessa en mångsidig effekt på kroppen, speciellt på muskler och leder, immunsystem och hjärtat**

Antioxidanter – varför behöver vi dem? 

Vi pratar ofta om antioxidanter, men få vet vad det är för något och vad fördelarna är av att ta dem.

Enkelt sagt kan man säga att antioxidanter är en del i kroppens interna försvar. De skyddar celler, vävnad och organ, det vill säga hela kroppen, från oxidativ stress.

Man kan säga att antioxidanter hindrar kroppen från att rosta, vilket kanske är lättare att förstå när man pratar om oxidation.

Antioxidanter finns naturligt i kroppens celler som olika enzymer. Kroppen i sig producerar inte tillräckligt med antioxidanter och därför behöver vi få i oss det genom kosten. Exempel på dessa antioxidanter är de vanliga vitaminerna C och E, men även de familjära mineralerna selen, koppar och zink.

Varje antioxidant har sin egen roll i kroppen och de skyddar olika delar och det är därför viktigt att skydda kroppen genom att få i sig olika varianter av antioxidanter.

  • Vitamin C är en vattenlöslig antioxidant som vi hittar i våra celler, varav merparten finns i våra muskler. Men även blodet innehåller mycket vitamin C. Relativt finns de största koncentrationerna i binjurarna, hjärnan och ögonen. Vitamin C fungerar genom att neutralisera reaktiva syreföreningar, såsom fria radikaler som orsakar en obalans i kroppen som kallas oxidativ stress. Fria radikaler bildas i kroppen, bland annat som en biprodukt av syreförbrukning (normal andning). Fria radikaler kan angripa kroppens celler, proteiner och arvsmassa. Vitamin C är en antioxidant som kan skydda cellerna genom att neutralisera fria radikaler.
  • Vitamin E är en fettlöslig antioxidant som lagras i kroppen. Vitamin E hittar vi mestadels i fettvävnad, men även på cellytan på exempelvis lever, musklern och nervvävnad. Vitamin E är också känd för att skydda fett från oxidation och på grund av denna egenskap är vitamin E använd i vissa livsmedel, för att hindra dem från att oxidera och härskna.
  • Selen är ett mineral som behövs för ett dussin olika enzymer och proteiner. Selen binder till proteiner i kroppen ochfungerarsomendelavkroppensegenantioxidantförsvar. Glutationperoxidas är ett exempel på en antioxidant som produceras av kroppen som behöver selen för att fungera. Dess funktion är att förhindra att fett härskar i Därför bidrar selen till skydda cellerna från oxidativ stress. Selen återfinns främst i muskler, blod, lever och njurar.
  • Hydroxityrosol är en naturlig polyfenolförening som skyddar blodfetter från oxidation, vilket kan påverka blodflödet i blodkärlen.

Ett skydd för hjärtat

Fördelarna med olivolja har studerats i många år och är känt att ha många hälsofrämjande egenskaper. Oliver innehåller naturliga polyfenoler som är bra för hälsan. Många studier visar att hälsoeffekten ligger just i polyfenolföreningarna i olivolja. De skyddar blodfetter från oxidation, som har visat sig vara kopplade till vaskulär hälsa. Olivolja är känd för att vara en del av en hälsosam och hjärtvänlig medelhavsdiet.

Hydroxityrosol - en viktig antioxidant i olivolja

En av polyfenolerna, hydroxityrosol, är en naturlig antioxidant som finns i oliver, olivblad och olivolja, men även i andra biprodukter från olivbearbetning. Den anses vara en av de fenoler som är en av de starkaste antioxidanterna i växten för att neutralisera fria radikaler.

Den främsta källan till hydroxityrosol i vår kost är oliver och olivolja. Inom den industriella bearbetningen av oliver går hydroxityrosolen delvis förlorad och av denna anledning kan till exempel koncentrationen i den slutliga olivoljan vara mycket låg. Dessutom varierar koncentrationerna av fenolföreningar och antioxidanter i oliver beroende på jord, produktionsplats och produktionsmetod.

En kraftfull kombination av omega 3-fettsyror och antioxidanter

Polyfenolerna i olivolja och omega 3-fettsyror utgör den perfekta kombinationen för att främja hjärtats välbefinnande och upprätthålla ett aktivt liv. Omega 3-fettsyror och antioxidanten hydroxityrosol som finns i olivextrakt har olika mekanismer för att stödja hjärthälsa.

VitaePro innehåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA, som har visat sig främja normal hjärtfunktion***. Omega 3-fettsyror har störst effekt på blodkärlsväggarna. Långa omega 3-fettsyror (DHA och EPA) är kända för att ha flera egenskaper som kan ha en positiv effekt på blodkärlen, till exempel att hålla blodkärlens yta slät och flexibel.

Olivoljapolyfenoler såsom hydroxityrosol, å andra sidan, skyddar blodfett (LDL-kolesterol) från oxidation.

Enligt den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa) hjälper hydroxityrosol och dess derivat till att skydda blodfetter från oxidativ stress, med andra ord är hälsoeffekten att skydda fetterna (som LDL-partiklar) i våra blodkärl från skadlig oxidation.

Vill du också testa VitaePro? Alla nya kunder får prova för halva priset – 159 kr för hela 6 veckor!

*Olivoljapolyfenoler bidrar till att skydda blodfetter från oxidation. Den gynnsamma effekten uppnås genom att ta 1 kapsel VitaePro med 5 mg hydroxityrosol dagligen (motsvarande 20 g olivolja eller en kapsel VitaePro).

** Boswellia serrata hjälper till att hålla lederna bekväma. Vitamin D₃ hjälper till att upprätthålla normal muskelfunktion. Selen, vitamin B₁₂, vitamin -C och vitamin D₃ bidrar till immunsystemets normala funktion. Vitamin B₁₂ och vitamin C hjälper till att minska trötthet och utmattning.

***Dokumenterad effekt på hjärtats normala funktion vid 250 mg DHA och EPA (2 kapslar/dygn).

 

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innehåller tiamin samt omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag).
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller zink, selen och vitamin D som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.