VP_VP_ALL_1920x455_1805_Woman_Running_Spring.jpg

Kom igång med ditt aktiva liv!

Människokroppen är skapad för rörelse. Regelbunden fysisk aktivitet påverkar de flesta av kroppens organ och vävnader, något som kan bidra till förbättrad hälsa. Visste du att hela 84% * av våra kunder upplever att VitaePro hjälper dem att vara mer aktiva?

Underhåll av muskler och leder

Att upprätthålla träning och aktivitet är bra för musklerna och rörelse ser till att brosket i lederna fungerar optimalt. Du bör dessutom se till att få i dig de byggstenar kroppen behöver, genom en balanserad kost. Enligt Livsmedelsverket bör du äta fisk 2-3 gånger i veckan och 500 gram frukt och grönsaker varje dag.

Rekommendationer kring fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet främjar hälsa, ger överskottsenergi och är ett väldokumenterat verkningsmedel när det gäller förebyggande och behandling av flertalet diagnoser och tillstånd. Det föreligger överbevisande dokumentation om hälsofördelarna vid regelbunden fysisk aktivitet i alla åldersgrupper.

 • Måttligt aktiv i minst 150 minuter
  Vuxna och äldre bör vara fysiskt aktiva i minst 150 minuter med måttlig intensitet**, eller minst 75 minuter med hög intensitet***, varje vecka.
 • Ökad dos ger större vinst
  För att uppnå ännu fler hälsofördelar, bör vuxna och äldre vara fysiskt aktiva i upptill 300 minuter med måttlig intensitet. Även här kan du variera mellan olika nivåer av intensitet.
 • De stora muskelgrupperna
  Övningar som ger ökad muskelstyrka till stora muskelgrupper bör utföras två eller fler gånger i veckan.
 • ​Muskelstärkande aktivitet
  Styrkeövningar kan ingå i minimumrekommendationen med måttlig intensitet under 150 minuter. Om du jobbar med styrkeövningar som tillägg, kan detta ge en ökad hälsovinst. ​​
 • Balansövningar – speciellt viktigt för äldre
  Äldre med nedsatt rörlighet rekommenderas också att göra balansövningar och styrketräning tre eller fler gånger i veckan, för att förbättra balansen och reducera risken för fall.
 • Reducera stillasittande
  Kom ihåg att all rörelse är positiv. Vardagsaktiviteter så som hus- och trädgårdsarbete, trappgång, aktiv transport och regelbundna pauser i skol- och arbetsdagen, är viktiga för att reducera stillasittande och öka aktiviteten.

Effektiva ingredienser som tillskott till maten

VitaePro innehåller antioxidanterna selen, samt vitamin C och E som bidrar till att beskydda cellerna mot oxidativ stress, som orsakas av reaktiva syreföreningar. Antioxidanterna skyddar kroppen genom att neutralisera de reaktiva syreföreningarna.

Växtextraktet Boswellia serrata bidrar till att hålla lederna bekväma och vitamin D bidrar till att bibehålla en normal muskelfunktion. Det är viktigt att ha välfungerande muskler och leder, så att du kan röra dig och hålla dig aktiv genom livet. Vitamin C bidrar till en normal kollagenbildning, som är viktigt för att behålla ett sunt brosk, bland annat i lederna.

VitaePro är ett kosttillskott för dig som vill leva ett aktivt liv. Prova ett kosttillskott i kombination med sund mat och lite mer motion, och se vilken skillnad det kan göra för dig!

Få VitaePro direkt hem – med ingredienser som är bra för muskler och leder!

* Kundundersökning 2017. N = 1141 aktiva kunder.

** Måttlig intensitet innebär att du blir varm, samt att puls och andning ökar.

*** Hög intensitet innebär en ännu mer tydlig ökning av puls och andning.

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
MINSKAD TRÖTTHET: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.