Så håller stålmormorn Ewa sin kropp i topptrim

”Stålmormorn” Ewa Dufva avslöjar sina bästa tips för att må bra och leva ett aktivt liv efter pensionen.

Hon dansar, tränar tre dubbelpass i veckan, promenerar, springer stadslopp, tar hand om trädgården och leker med barnbarnsbarnen. – Jag mår hur fint som helst. Livet har aldrig varit så bra som det är nu, säger hon.

Långt arbetsliv som undersköterska

Egentligen är det en hel del som talar emot Ewa Dufvas minst sagt aktiva leverne. Främst handlar det om hennes arbetsliv. Fram till pensionen jobbade hon i 20 år som undersköterska, ett yrke som är både stressigt och väldigt tufft för kroppen.
– När man är yngre mår man bra automatiskt, men det går ner med åldern. Jag har ju alltid varit aktiv, men mot slutet av mitt arbetsliv började jag verkligen känna av min ålder. Undersköterska är ett tungt arbete och väldigt stressigt. Ofta hoppade man över rasterna, det fanns helt enkelt inte tid. Min kropp var väldigt sliten. Men det har varit en fantastisk glädje att arbeta för våra äldre vårdtagare. Det är ju de som har byggt upp vårt vackra land och endast det bästa är gott nog åt dem, berättar hon.

”Mår mycket bättre än för 20 år sen”

I dag är Ewa Dufva pensionär sedan några år tillbaka. Men de tuffa åren som undersköterska känner hon inte av längre.
– Jag mår mycket bättre än för 10-20 år sen. Det finns många anledningar till det. När man är nästan 70 år gammal har man fått en del livserfarenhet, barnen och barnbarnen har växt upp och jag har blivit förärad med att bli gammelmormor två gånger om och det är ju underbart roligt! Sen har jag alltid varit väldigt aktiv. Kosten är också viktig. Jag är väldigt medveten, på senare tid har jag även börjat odla groddar, säger hon.

Ewa Dufva har järnkoll på sin kost, därför är hon också medveten om att det kan vara svårt att få i sig alla viktiga näringsämnen bara genom maten. Livsmedelsverket rekommenderar till exempel att man äter 500 gram frukt och grönsaker varje dag och fisk 2-3 gånger i veckan.

Skrev tackbrev till VitaePro

Men 2010 fick hon ett tips av sin son som hon är väldigt glad över i dag.
– Jag jobbade fortfarande då och beklagade mig för min son att jag var sliten i kroppen. Han berättade att han hade flera arbetskamrater som använde VitaePro och att de mådde väldigt bra. Så jag tänkte att då provar jag också. Ett par tre månader efter det skrev jag ett brev till VitaePro och berättade hur nöjd jag var. Jag mår väldigt gott. Nu får kroppen vad den behöver, säger hon.

VitaePro används av över 100 000 personer i Norden – prova i dag du också.

Och Ewa Dufvas aktiva liv gör att hennes kropp behöver en hel del för att orka med. Hon dansar folkdans varje vecka, dansar cirkeldans i kyrkan varannan vecka och tränar dubbelpass i gymnastik tre gånger i veckan. Dessutom promenerar hon minst ett par gånger i veckan och springer en del stadslopp, numera i walkingklass med intervall. Förra året sprang hon Stadsloppet i Säffle, något hon tänker göra även i år. Och just det, hon älskar att jobba i trädgården också.

”Håller mig mjuk och vig”

– Ja, trädgården ligger mig varmt om hjärtat. Grönsakerna får maken ta hand om, de äter jag mest. Jag tycker att blommorna är roligast. Och är man lite öm i ryggen hjälper det att rensa ogräs, det tycker jag är jättekul, säger hon.

VitaePro är ett utmärkt tillskott till kosten eftersom det innehåller en balanserad sammansättning av ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen. Eftersom Ewa Dufva är lever ett så pass aktivt liv är det viktigt att hon får i sig tillräckligt mycket vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion, något hon får hjälp med när hon tar VitaePro.

– Jag mår hur fint som helst. Att jag är aktiv gör att jag håller mig mjuk och vig och gör att jag orkar hålla på. Den bästa tiden är nu. Nu har jag tid att göra allt som jag vill göra. Ser jag till att kroppen får det den behöver ha, då blir det en positiv spiral, säger hon.

Vill du också prova VitaePro? Beställ nu för endast 154 kr för hela 6 veckor.

 

 

Tre må bra- tips från Ewa Dufva:

 

Rör på dig

”När jag är aktiv så orkar jag mer och kroppen mår bättre. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att röra på mig, att till exempel gå på en promenad. Helst en lång! Men det där är ju relativt för var och en. Men orkar man inte så mycket så är det lilla bättre än ingenting. Det lilla kan förändra vardagen mycket”.

Gör saker som gör dig glad

”Jag dansar folkdans, cirkeldans i kyrkan och kör gymnastik tre gånger i veckan. Det är en fantastisk gemenskap vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag älskar också att umgås med min familj, jag har två barn, tre barnbarn och har blivit förärad med att bli gammelmormor två gånger om och det är ju underbart roligt!”

Ge kroppen vad den behöver

”Jag är medveten om min kost och försöker äta så bra jag kan. Sen tar jag VitaePro för att ge kroppen det den behöver, som ett komplement till maten. Jag har gjort det i flera år och jag mår väldigt gott. Jag ångrar mig inte en sekund. Livet är härligt!”

VitaePro 20 år - beställ idag!

Spara hela 50 % och betala endast 159 kr för ditt första paket VitaePro. Efterföljande leveranser till ordinarie pris 318 kr

Handla tryggt utan varken bindnings- eller uppsägningstid, paketet skickas hem till din brevlåda. Du betalar med faktura i efterhand.

Du kan beställa upp till 2 VitaePro-abonnemang till introduktionspris.

Porto
Totalt

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller nu mer Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
BINDVÄV: VitaePro innehåller nya ingrediensen mangan som bidrar till normal bildning av bindväv.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
BLODCIRKULATION: Olivolje-polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol per dag, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.
ENERGINIVÅ: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.