VP_VP_ALL_1920x455_1805_Man_PaddlignSurfboard_Summer.jpg

Träning för dig över 60!

I dagens samhälle sitter vi stilla mer än någonsin och fysisk aktivitet är därför viktigt.

Det råder ingen tvekan om att det är viktigt att hålla sig aktiv. För att få maximala hälsogevinster är det bra att anpassa träningen efter ålder och livsstil. Det är även viktigt att få i sig alla näringsämnen som är nödvändiga för att kroppen ska må bra och fungera som den ska.

För dem som inte får i sig tillräckligt med fisk, grönsaker och omega 3, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer, kan det vara bra att komplettera med ett kosttillskott. Rätt kosttillskott kan hjälpa dig bibehålla kroppens funktioner. Läs mer om ett av Nordens mest använda kosttillskott här.

Träning vid 60+

När man slutar jobba och barnen har flyttat ut är det kanske naturligt att tänka att man ska vila. Självklart ska du passa på att göra det du vill och njuta av livet. Men se ändå till att fortsätta hålla dig aktiv.

  • All aktivitet räknas!

Aktivitet behöver inte bara innebära träning utan kan vara alla typer av vardagssysslor som t.ex. att jobba i trädgården eller leka med barnbarnen.

  • Fokusera på styrka och smidighet!

Det går faktiskt att bygga upp styrka och smidighet under hela livet. Har du inte kommit igång ännu är det inte för sent, men kom ihåg att lyssna på kroppen och inte ta i för hårt om du är ovan.

  • Starta lugnt och öka successivt

Styrketräning är ett skonsamt sätt att stärka muskler och skelett på. Komplettera gärna med yoga, balansövningar eller stretchövningar för att hålla dig mjuk och smidig.

  • Välj skonsam konditionsträning

Stavgång och simning är bra motionsformer som aktiverar hela kroppen utan att belasta knän, höfter eller leder.

  • Muskelfunktion för att kunna vara aktiv

Både yngre och äldre lever idag ett aktivt liv med arbete, motion, fritidsintressen, vänner och familj. Att kunna hålla jämna steg med allt detta kräver en hälsosam och frisk kropp. Speciellt när man kommer upp i åren.

VitaePro är ett av Nordens mest använda kosttillskott, som hjälper tusentals människor att upprätthålla kroppens funktioner och kunna leva ett aktivt liv. Det är viktigt att ha normalt fungerande muskler och leder för att kunna vara aktiv hela livet. VitaePro innehåller bland annat vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion samt Boswellia serrata som bidrar till att lederna hålls bekväma.

Nu kan du prova VitaePro till halva priset de 6 första veckorna. Läs mer här

  • Seriös leverantör – VitaeLab grundades 2002
  • Ingen bindningstid
  • Trygga och väldokumenterade ingredienser
  • Ingredienser med effekt på flera funktioner i kroppen - bland annat muskler och leder
  • Utmärkt tillskott till kosten

VitaePro innehåller ingredienser som är bra för flera funktioner i kroppen

LEDER: VitaePro innehåller Boswellia serrata som bidrar till att hålla lederna bekväma.
MUSKLER: VitaePro innehåller vitamin D som bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion.
HJÄRTA: VitaePro innhåller omega 3-fettsyrorna DHA och EPA som bidrar till hjärtats normala funktion (vid 250 mg DHA/EPA per dag)
BLODCIRKULATION: Olivolje-polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett intag av 5 mg hydroxityrosol per dag, motsvarande 20 g olivolja eller 1 kapsel VitaePro.
MINSKAD TRÖTTHET: VitaePro innehåller vitamin B12 och C som bidrar till att minska trötthet och utmattning.
IMMUNSYSTEM: VitaePro innhåller vitamin B12, C, D och selen som bidrar till att bibehålla immunsystemets normala funktion.
SKYDDAR CELLERNA: VitaePro innehåller antioxidanterna selen samt vitamin C och E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress.